Nieuws over de kennisagenda
Resultaten
Het RIVM gaat in 2023 voor het eerst structureel ultrafijnstof in de lucht meten. Er is nu nog weinig kennis is over ultrafijnstof zelf, de concentraties daarvan en mogelijke gezondheidseffecten.
Deelnemers aan het SLA en andere betrokken partijen worden gevraagd om zelf elementen op te pakken uit de kennisagenda. Cora Smelik, gedeputeerde Flevoland, Meindert Stolk, gedeputeerde Zuid-Holland en Paula Bronsveld van TNO laten hier hun licht over schijnen.
Om goed schoneluchtbeleid te kunnen voeren - met een meetbare verbetering van de gezondheid als effect - hebben de deelnemers aan het SLA afgesproken een kennisagenda op te stellen. Die is er sinds mei van dit jaar. André Peeters Weem van Rijkswaterstaat vertelt over de verdere planning en op welk moment de hulp van gemeentes en provincies welkom is.
Waar staan we met de kennisagenda van het Schone Lucht Akkoord? Wat is er al mee gedaan en waar willen we naar toe? Tijd voor een update, een half jaar na de presentatie van de kennisagenda op het jaarcongres van het Schone Lucht Akkoord in mei 2022. Lennart Trouborst, senior adviseur luchtkwaliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, geeft antwoord op zes vragen.
De kennisagenda van het Schone Lucht Akkoord is gepubliceerd. Wat weten we over luchtkwaliteit en gezondheid, wat weten we niet en wat kunnen we doen om die hiaten te dichten? Daar staat de kennisagenda voor.
In het Schone Lucht Akkoord is afgesproken om gezamenlijk een kennisagenda op te stellen. Deze kennisagenda werd parallel aan het jaarcongres gepubliceerd.
Doel van de kennisdag was om zoveel mogelijk input verzamelen. Want we willen een kennisagenda voor schone lucht maken waarin inzichten en input van experts, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere betrokkenen naar voren komen.