Nieuws Schone Lucht Akkoord
Resultaten
Uit verschillende internationale reviewprocessen zijn nieuwe inzichten en lessen over luchtkwaliteit en gezondheidseffecten te halen. Het gaat onder andere om de nieuwe WHO-advieswaarden, om de Clean Air Outlook (CAO) en het Zero-Pollution Actionplan (ZPA) van de Europese Unie. Deze nieuwe inzichten in emissies, verspreiding en effecten zijn van belang voor het Schone Lucht Akkoord.
De staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft onlangs de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgangsmeting van het Schone Lucht Akkoord.
Ervaringen van Papendrecht met het opstellen van het decentraal uitvoeringsplan (DUP) : 'We hebben veel baat bij de regels die al ontwikkeld zijn rond houtstook.'
Amersfoort haalt inwoners over om over te stappen op elektrisch vervoer en met hun brommer, scooter of snorfiets naar de sloop te tuffen. 'We hopen dat vooral de oudste brommers, de meest vervuilende, uit het straatbeeld verdwijnen', zegt Fokkemijn Verwers van gemeente Amersfoort.
Hoe moet de nieuwe EU-regelgeving voor schone lucht eruit komen te zien? U kunt tot en met 16 december 2021 uw mening hierover delen met de Europese Commissie.
Met dit bericht informeert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat u over 2 storingen in oktober 2021 bij de Stookwijzer.
Op 22 september 2021 heeft de World Health Organization (WHO) nieuwe advieswaarden voor de luchtkwaliteit uitgebracht. De advieswaarden zijn gezondheidskundige grenzen voor de concentratie van verontreinigende stoffen in de buitenlucht.
Samen voor zuivere lucht is een online platform van de Vlaamse Milieu Maatschappij en andere partijen. Hiermee kunt u als burger, organisatie of lokale overheid ontdekken wat u (nog meer) kunt doen aan schone lucht in uw omgeving.
Jan Wijnia volgde per 1 september 2021 Harriët Tiemens op als wethouder van Nijmegen en als lid van de stuurgroep van het Schone Lucht Akkoord. Hij blijft tot het volgende college aantreedt, na de gemeentelijke verkiezingen komend voorjaar.
Een proef met adviserend toezicht op maatregelen voor minder energieverbruik leidde in Oss binnen een jaar tot een energiebesparing ter waarde van de opbrengst van een halve windmolen. Het was zo’n succes dat Omgevingsdienst Brabant Noord de aanpak nu in de hele regio aanbiedt.