Nieuws
Resultaten
Op 24 oktober 2024 startte landelijke voorlichting om Nederlanders bewust te maken van de gezondheidsrisico's van houtstook.
Er is nieuw voorlichtingsmateriaal beschikbaar over houtstook (2024-2025). Hiermee kunnen gemeenten het gebruik van de Stookwijzer stimuleren, zodat burgers minder stoken als er weinig wind staat. Daarnaast is er landelijke voorlichting over de negatieve gezondheidseffecten van houtstook, met een toolkit voor gemeenten.
TNO en Omgevingsdienst Ijmond testen samen nieuwe meetmethode voor houtrookoverlast.
Sinds 1 januari 2024 is de procedure voor vreugdevuren en paasvuren gewijzigd. Lees hoe je nu toestemming krijgt voor het verbranden van afvalstoffen.
Hoe kunnen gemeenten via het omgevingsplan de nadelige gevolgen van houtstook vanuit woningen beperken? Laat u inspireren door de voorbeeldregels.
De SLA-pilot om rookkanalen te verwijderen met de SpUk subsidieregelingen blijkt tot nu toe een groot succes te zijn. Het bespaart tijd en werkt eenvoudiger.
Bewoners van de provincie Groningen kunnen sinds eind november overlast van houtrook melden in de Hinderapp.
Vanaf 2 oktober verhuist de Stookwijzer van www.stookwijzer.nu naar de Atlas Leefomgeving: atlasleefomgeving.nl/stookwijzer. Deze gaat per 2 oktober live.
Staatssecretaris Heijnen van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met informatie over de voortgang en een vooruitblik van het Schone Lucht Akkoord.
In de pilot Stookverbod bij een RIVM-stookalert werd onderzocht welke mogelijkheden gemeenten hebben om hout stoken te verbieden bij ongunstige weersomstandigheden, als de rook veel overlast veroorzaakt.